Общинският съвет се събира за 29-ти път от началото на мандата

3Двадесет и деветото заседание на Варненския общински съвет ще започне от 9:00 часа в зала „Пленарна” на общината. В дневния ред са включени 11 точки. Сред тях е приемане на годишните финансови отчети за 2021 г. на общинските лечебни заведения и дружества.

Съветниците ще гласуват също отчета на бюджета на Община Варна за миналата година, както и предложението за поемане на общински дълг за реализацията на инфраструктурни обекти. Одобряването на средства за ремонти в МБАЛ „Света Анна – Варна“ и Онкоболницата също фигурира в дневния ред. На гласуване ще бъде подложено и искането за допълнително финансиране на ремонтни дейности в Зоопарка.

В зала “Пленарна” ще бъдат поставени и теми от социалната сфера. Една от тях е предложението за създаване на Съвет по въпросите на социалните услуги. Очаква се съветниците да дадат съгласието си Община Варна да кандидатства за еврофинансиране, с което да се осигури грижа в домашна среда и топъл обяд за над 1 200 възрастни и хора с увреждания. Отпускането на еднократни социални и здравни помощи също е включено в дневния ред.

Предвидено е заседанието да приключи с дискусия с гражданите.