Двадесет и второто заседание на Общински съвет – Варна започва от 9:00 часа в зала „Пленарна”

obshtinaДвадесет и второто заседание на Общински съвет – Варна започва в 9:00 часа в зала „Пленарна”. В предварителния дневен ред са включени 16 точки.

Една от тях е актуализацията на бюджета на Община Варна за 2017 г. Предвижда се първоначално заложената макрорамка да бъде увеличена със 78 млн. лева и да достигне рекордните 348,7 млн. лева.

Съветниците ще трябва да решат дали да дадат съгласие за учредяване на ново общинско дружество, с което да се постави началото на изграждането на индустриален парк в района на островната зона във Варна.

На гласуване ще бъде подложено и предложението за подпомагане на пострадалите от наводнението в Бургаско в края на октомври. Предвижда се от общинския бюджет ще бъдат отпуснати 90 000 лева.

Преместването на учениците от СУ “Димчо Дебелянов” в други училища също фигурира в дневния ред на сесията. Съветниците ще гласуват и номинациите за годишните поименни награди на Община Варна за студенти от варненските висши учебни заведения за постигнати високи резултати.

Предвижда се 22-рото заседание на Общинския съвет да продължи и утре.