Извънредно заседание на Общински съвет – Варна

Obshtina_Varna_1Общински съвет – Варна се събира за 27-ри път от началото на мандата. Заседанието започва в 9:00 часа в зала „Пленарна”.

Съветниците ще трябва да решат дали да дадат съгласие за стартиране на процедура по безвъзмездно придобиване на държавен имот, върху който да бъде построена нова сграда на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“. Общината иска да получи от Министерството на регионалното развитие и благоустройството близо 14,2 дка с идеята да ги обедини със свой съседен парцел с площ 7,7 дка. Така ще се осигури терен от близо 22 дка, необходими по норматив за строителството на нова сграда.

Общинският съвет ще гласува и предложение на кмета Иван Портних за започване на работа по установяване на двустранни отношения с Охрид, Република Македония. На гласуване ще бъде подложен също проектът за меморандум за сътрудничеството между Община Варна и израелския град Хайфа. Съветниците ще решат дали да дадат зелена светлина за подписването на документа, който ще бъде основа за надграждане и развитие на партньорството между двата града.