Кампания „Спортът срещу зависимостите“ във Варна

2Кампания „Спортът срещу зависимостите“ да бъде организирана във Варна. Инициативата на групата на „Възраждане“ в Общинския съвет получи подкрепата на членовете на ПК „Младежки дейности и спорт“.

Предвижда се кампанията да бъде осъществена в сътрудничество с Дирекция „Превенции“ към Община Варна. В спортни зали, където тренират деца и младежи във възрастови групи 12-20 г., ще има беседи за вредата от зависимостите, включително на енергийните напитки. Всички спортни клубове ще бъдат поканени да се включат в кампанията.

Наред с това ще бъдат изработени винили с подходящ за целта текст. Участници в предстоящите състезания на територията на община Варна ще се снимат с тях, а снимките ще бъдат публикувани в информационните канали на общината, страниците на спортните клубове, както и на сайтовете на училищата, когато става дума за училищни състезания.

Съветниците от ПК „Младежки дейности и спорт“ дадоха също положително становище за осигуряване на финансови средства на МФК „Спартак“ (Варна)  в размер на 20 000 лв. за участие в Шампионска лига по плажен футбол 2024. Варненският отбор ще представлява страната ни в тазгодишното издание на най-силния турнир по плажен футбол, който ще се състои между 7 юни и 17 юни 2024 г. в гр. Назаре, Португалия.

Членовете на комисията одобриха и включването на няколко спортни клуба в разпределението на средства, предвидени в Програма „Спорт“ 2024, за финансово подпомагане на отбори и школи, представляващи община Варна. Средствата се разпределят с решение на Общинския съвет.

В началото на заседанието бяха представени шампиони от спортни клубове „Боил“ и „Титан“.