Модерен спортен комплекс откриха в кв. “Галата”

5С модерен и многофункционален спортен комплекс разполага вече варненският квартал „Галата“. Уникалното съоръжение бе открито от кмета Иван Портних в присъствието на председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов. Събитието уважиха също зам.-кметът на Варна Христо Иванов, кметът на район „Аспарухово“ Калина Белмезова, общинските съветници Милена Димова, Надя Георгиева и Димитър Колев.

Комплексът е изграден на две нива върху обща площ от около 2 дка. Разполага с детска площадка за малчугани на различни възрасти, спортно игрище с трибуни за зрители, открит фитнес, като е осигурен достъп и за хората с увреждания. Инвестицията в обекта е 250 хил. лева, осигурени от общинския бюджет.

Това е поредната стъпка от амбицията на общинската администрация да осигури възможност и подходящи условия за спорт и отдих. Активно се работи по проектирането на голям спортен комплекс в кв. „Владиславо“, а базата в кв. „Младост“ предстои да бъде разширена. Изградени ще бъдат и още осем нови детски площадки на територията на целия град, съобщи кметът Иван Портних.

1   P1140507

6   9

4   P1140559