Общински съвет – Варна се събира на редовно заседание

3Общински съвет – Варна се събира в 10:00 часа днес на редовно заседание, което ще се състои в зала „Пленарна“. В предварителния дневен ред са включени 10 точки.

Сесията ще започне с полагане на клетва на нов съветник. Той влиза на мястото на избрания за депутат Ивайло Костадинов от ИТН, който беше заместник-председател на Общинския съвет и председател на комисията „Европейски въпроси и международно сътрудничество“. Съветниците трябва да решат кой ще заеме заместник-председателския пост и кой ще оглави постоянната комисия.

Основна част от предложенията в дневния ред са за предоставяне за безвъзмездно управление на имоти – общинска собственост, на училища и детски градини. Става дума за сградите, в които образователните институции са настанени. По закон обектите се дават на училищата и на детските градини за управление за определен срок, за което е необходимо решение на местния парламент.

Съветниците ще гласуват  предложението Денят на Варна – 15 август, да бъде празничен и неприсъствен по случай празника на града.

Сред темите на заседание №12 е и отпускането на финансови средства на семейства с репродуктивни проблеми за инвитро процедури.

По традиция сесията ще завърши с дискусия с гражданите.

Пълният дневен ред е публикуван на сайта на Общински съвет – Варна, секция „Заседания“. Сесията ще се излъчва в реално време през YouTube канала на институцията.