Общински съветници се включиха в честванията за Гергьовден

17Заместник-председателят на Общинския съвет д-р Лидия Маринова и общински съветници се включиха в честванията по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия в морската столица.

По традиция на централния площад  „Св. Св. Кирил и Методий“ се състоя тържествен ритуал, в който участваха представителни блокове на военни формирования от Варненския гарнизон. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благослови частите и техните бойни знамена  и отслужи тържествен молебен.

Сред официалните лица на събитието бяха областният управител Стоян Пасев, зам-кметът Тодор Иванов, народният представител Таня Петрова, районите кметове. Церемонията уважиха представители на ВМС, на ОД на МВР, на различни институции, както и много жители и гости на Варна.27

Част от празничната програма беше шествие до Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година. Пред монумента митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва, а с минута мълчание и падане на колене присъстващите почетоха паметта на воините, загинали за свободата на България. От името на Общински съвет – Варна венец пред паметника положи заместник-председателят д-р Лидия Маринова.

Тържествата бяха организирани от Военноморските сили на България, Община Варна и Варненската и Великопреславска митрополия.

8   5

 11  22

18   4

12   28

29   32

38   39

43   41

P1150544   7