Общинският съвет почете 142 години от героичния подвиг на Ботев и четата му

1142 години след гибелта на Христо Ботев и неговите четници Варна отново се преклони пред паметта на героите, дали живота си за свободата на България. В общоградското честване се включиха председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов и много общински съветници.

Денят на Ботев и на загиналите за свободата на родината беше почетен с едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на поета революционер в Морската градина. Протосингелът на Варненската и Великопреславска митрополия отслужи заупокойна молитва в памет на героите. 3

Освен членовете на Общинския съвет своята почит отдадоха кметът Иван Портних, зам.-областният управител Илиян Карагьозов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, народни представители. Проявата уважиха също районните кметове, представители на политически партии, граждански организации и сдружения. На поклонението присъства и Милка Кайкова – правнучка на Неделчо Кайков, който е бил в ботевата чета.

За 70-ти път точно в 12:00 часа сирените оповестиха, че почитаме паметта на загиналите. Варненци запазиха две минути мълчание в знак на преклонение към героите.

6   4

12   15

21   24

26   27

 20   P1160747