Общинският съвет почете Деня на храбростта и празника на Българската армия

5Общинският съвет във Варна почете Гергьовден. В честванията, посветени на Деня на храбростта и празника на Българската армия, се включиха председателят Тодор Балабанов и много общински съветници.

Празникът започна в Катедралния храм “Св. Успение Богородично” със света литургия, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

С водосвет и благославяне на бойните знамена продължи отбелязването на празника на централния площад „Св. Св. Кирил и Методий”. Митрополит Йоан пожела на всички представители на Военноморския флот и на всички воини „да ги пази Бог невредими, да им дава твърдо упование, мъдрост и да бъдат винаги заедно“. 14

Церемонията уважиха областният управител Стоян Пасев, зам.-кметът Пейчев, Емил Радев, народни представители, районите кметове. Сред гостите на честването бяха представители на ВМС, на ОД на МВР, на различни институции, както и много граждани.

След това последва шествие до Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война. В памет на воините, паднали за свободата на България, бе отслужена заупокойна молитва. Венци и цветя бяха поднесени в знак на признателност.

 

1   2   3

7   11   16

18   22   28

30   35   41