Общинският съвет се събра за 19-ти път

P1080678В навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, Общинският съвет гласува тазгодишните носители на награди „Варна“. На днешното, 19-то по ред, заседание съветниците одобриха имената на талантливите, неуморни и успели варненци, отличили се в сферата на културата, изкуството, образованието и науката. P1080675

На сесията бе решено също Общината да поеме дълг от над 10,2 млн. за втората фаза на проекта за интегриран градски транспорт, която предвижда покупката на нови автобуси и ремонт на основни булеварди.

P1080691Съветниците дадоха зелена светлина за промените в приема на деца в общинските ясли. Гласуваха също сградата на закрития Дом за деца, лишени от родителска грижа „Другарче“, да стане филиал на ДГ „Петър Берон“, в който ще бъдат разкрити четири нови групи. Общинският съвет разреши също местната администрация да поиска от държавата удължаване на договора с Дома за медико-социални грижи в кв. „Виница“, където са настанени част от възпитаниците на ДГ „Иглика“. P1080710

Сред решенията на общинските съветници бе и това за прекратяване на договора с читалище „Стара Варна 2010“. Преди пет години то обеща да превърне Старите барутни погреби в музеен и културен център, а днес архитектурният паметник е в плачевно състояние.

Варненските парламентаристи дадоха съгласието си общината да подпомогне 29 двойки с репродуктивни проблеми, а 175 социално слаби варненци да получат еднократна помощ.

P1080735