Откриха два обекта за естетизация на градската среда

111 Последните два обекта от проект „Естетизация и модернизация на градската среда във Варна” бяха символично открити днес. Първият от тях е за благоустрояване в Морската градина, където са ремонтирани зони като розариум, алпинеум, извършено е озеленяване и изграждане на поливна система, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Вторият проект обхваща  ул. „Михаил Колони“ и пл. „Екзарх Йосиф“, където бе извършено преасфалтиране, ремонт и подмяна на уличното осветление.  Община Варна осигури средства за допълнително проучване и социализация на откритата археология на пл. „Екзарх Йосиф“, където бе установена част от късноримска крепостна стена на древния Одесос. С оглед опазване на културно-историческото наследство  бе възложено да бъде изработен проект за експониране на стената. Той предвижда поставяне на археологията под триплексово бронирано стъкло, обяви Тихомир Тимов, ръководител на проекта. Ако няма непредвидени обстоятелства, обектът трябва да бъде готов до края на месец март, допълни той.

Модернизацията на градската среда стана със средства от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 и съфинансиране от Община Варна.

222  333