Председателят на ОбС съдейства за постигането на консенсус относно мястото на Алея на книгата

2Председателят на Общински съвет-Варна Тодор Балабанов съдейства за постигането на консенсус относно мястото за провеждане на тазгодишното издание на Алея на книгата. След среща с участието на главния архитект Стоян Петков, кмета на район Одесос Георги Недев, както и на организаторите – Асоциация „Българска книга”, е решено събитието да се състои на по-просторно и удобно място.

За да се осигури комфорт на преминаващите по Ларгото и спокойствие за четящите хора, лявата лента на бул. „Сливница“ ще остане свободна за минувачи. Шатрите ще са отдясно и ще продължават чак до Слънчевия часовник в Морската градина, където ще бъде разположена и сцената на културната програма.

„Местната власт в лицето на Община Варна и на Общинския съвет, както и Експертният съвет по устройство на територията направиха всичко възможно, за да се намери най-доброто към момента място за Алея на книгата. Изказвам благодарност на всички, които няколко месеца (не само в последните дни на медиен шум) търсиха решения“, заяви председателят на ОбС-Варна.

Той изрази увереност, че тази година събитието, превърнало се в част от културния календар на Варна, дълго ще се помни. „Ще се помни не заради мястото, а заради вълнуващите летни срещи на публиката с автори, издатели и преводачи. Варна отново ще докаже, че обича книгите и четенето“, категоричен е Тодор Балабанов.

Снимки: Асоциация „Българска книга”

3