Даниела Стефанова Иванова-Димова

Начало > Статут и правомощия > Структура > Общински съветници мандат 2023-2027 > ...

Даниела Стефанова Иванова-Димова

Daniela_Dimova

Даниела Стефанова Иванова – Димова завършва ДМА „Проф. Панчо Владигеров” –  София и защитава магистърска степен по „Артмениджмънт” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.

През 2009 г. след спечелен конкурс заема длъжността директор на Оперно-филхармонично дружество във Варна, през декември 2010 г. печели и конкурса за директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна. Същата позиция защитава и в следващите два конкурса. През 2010 г. поставя началото на летния международен фестивал на Държавна опера Варна „Опера в Летния театър“, който през 2024 г. ще има своето XV издание.

Даниела Димова е четвърти мандат общински съветник от ПП ГЕРБ. През мандати 2011-2015г. и 2015-2019г. е председател на Постоянната комисия по култура при Общински съвет –  Варна.

Носител е на редица престижни награди, сред които: Награда “Варна” (2007) за принос в развитието на оперната и камерната музика; “Кристална лира” (2007) на Съюза на българските музикални и танцови дейци за принос в оперното изкуство; “Златно перо” (2011) на Радио Класик ФМ и Галерия „Макта” за принос към българската култура и възраждане на прекъсналата за 20 години традиция на оперните празници в Летния театър с първото издание на Опера в Летния театър – Варна 2010; Златен медал “100 години Борис Христов” (2014) от Министерство на културата за концерт “Bаssissimo” с големия италиански Вердиев бас Карло Коломбара и български баси на на 28 май 2014 г.; „Кристално огърлие“ (2015) на Съюза на българските музикални и танцови дейци за изключителен принос в развитието на българската музикална култура и по повод кръгла годишнина; „Кавалер на Ордена за изкуство и литература на Франция“ (2023) за културен принос и популяризиране на френската музикална съкровищница; Награда „Златен орел на Италия“ (2023) за културен принос и партньорство с водещи италиански оперни театри и творци; „Кристална лира“ (2023) на СБМТД в категория „Мениджмънт в музикалното и танцово изкуство“.

e-mail:danidimov17@gmail.com


Член на комисиите:

folder-icon ПК “Архитектура и градоустройство”

folder-icon ПК “Здравеопазване”

folder-icon ПК “Култура и духовно развитие”

folder-icon Вр.К “Структури и общинска администрация”