Тодор Балабанов: Казусът с двора на Професионалната техническа гимназия е решен

DSC09666Казусът с двора на Професионалната техническа гимназия във Варна намери решение след среща на директора на училището инж. Ирма Дукова с председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов. Живущите в района на училището вече ще могат свободно да използват дворното пространство за спорт и отдих през светлата част на деня в неучебно време.

По време на срещата Тодор Балабанов изрази мнението, че отговорността е не само да се създаде училищна среда, която да се използва за учебни цели. Задачата ни като общество е да помогнем на децата чрез игра и общуване да растат активни и здрави.

„Непрекъснато се стремим да отдалечим децата от смартфоните и компютрите, а какъв по-добър начин това да се случи, като им осигурим приветлива и здравословна среда. Благодарение на усилията на ръководството и на целия екип на училището такава среда в Професионалната техническа гимназия във Варна е създадена, остава само да се ползва по предназначение и да се пази“, коментира Балабанов.

Двамата с инж. Дукова изразиха надежда, че вандалските прояви към училищната инфраструктура ще останат в миналото и ползващите съоръженията ще се отнасят към тях с грижата на добри стопани. Желанието е училищният двор да бъде защитено, уютно и привлекателно място за всички.

Балабанов благодари за подкрепата на колегите си общинските съветници Мария Тодорова и Антон Апостолов, с които заедно разрешиха този важен за жителите на квартала проблем.

Следващата стъпка е да се инициира чрез народните представители от Варна необходимите административни и нормативни промени, за да могат ръководителите на училищата без притеснения да осигурят свободен достъп до всички училищни дворове.