Тодор Балабанов отново оглави Общинския съвет във Варна

DSC02953Тодор Балабанов за втори път беше избран за председател на Общинския съвет във Варна. Кандидатурата му, предложена от групата на ПП ГЕРБ, получи подкрепата на 39 общински съветници след тайно гласуване. За другия номиниран – Николай Костадинов от партия „Възраждане“, гласуваха четирима съветници. Една от бюлетините беше недействителна, а в други шест беше зачеркнато квадратчето „Не подкрепям никого“.

 „Благодаря, че за втори път ми гласувахте доверие да бъда председател на Общинския съвет. За мен това е чест, но и двойно по-голяма отговорност. Ще положа всички усилия да поддържам конструктивен диалог, да водя обективно заседанията и да работя за повишаване авторитета на институцията“, изтъкна в обръщението си Балабанов.

От трибуната в зала „Пленарна“ той заяви, че Общинският съвет носи отговорност за бъдещото развитие на града. „Затова нека да загърбим персоналните и политическите интереси и противоборства. В качеството си на общински съветници първо представляваме варненци, а след това партиите и коалициите, които са ни издигнали. От опит знам, че ни предстоят много предизвикателства и вероятно редица трудни решения, затова се надявам, че ще успеем да обединим сили в името на конструктивната и резултатна работа за Варна. Пожелавам на всички Ви много здраве и успешни дела!“, посочи той.

Тодор Балабанов е адвокат, завършил е специалностите „Право” и „Финанси” във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”. През изминалите 4 години беше председател на Общинския съвет във Варна, а през предходния мандат оглавяваше комисията по бюджет и финанси в местния парламент. Семеен, с две деца.

DSC02929   DSC02856

DSC02871   DSC02931

DSC02800   DSC02864