Варна чества 143-години от Освобождението на България

7Варна чества националния празник на България – 3 март. В празничните прояви, които са изцяло съобразени с епидемичната ситуация, се включиха председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов и много общински съветници.

Тържествата започнаха с издигане на националния флаг на площад „Независимост“. На церемонията присъстваха кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев,  командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Сред официалните лица на събитието бяха също евродепутатът Емил Радев, представители на Руското консулство във Варна, районни кметове и др.

В знак на почит бяха поднесени венци и цветя пред паметника на граф Игнатиев, пред мемориала на загиналите в Руско-турската освободителна война украински воини и пред паметника на загиналите руски воини.

Програмата продължава с традиционната лекоатлетическа щaфетна обиколка на Радио Варна, която се провежда за 58-ми път. По повод празника варненски мотористи ще направят почетна обиколка на града.В 18:00 часа започва концерт-спектакълът „Магията на българската музика и танц“. Той ще бъде представен от учениците на НУИ „Добри Христов“ в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Кулминацията на празника – тържествената проверка-заря по случай Трети март, е с начален час 19:30 ч. на площад „Св. св. Кирил и Методий“.

29  2
 10  3
 11  30
 16  17
 21  24

25