Варна отбеляза Деня на Тракия

21Варна отбеляза 111-та годишнина от превземането на Одрин по време на Балканската война и Деня на Тракия. Честването уважиха председателят на местния парламент Христо Димитров и общински съветници.

Пред арката на Осми Приморски пехотен полк бе отслужена заупокойна молитва, след което с  минута мълчание присъстващите почетоха паметта на воините, загинали в битката при Одрин. По традиция с военен ритуал бяха поднесени венци и цветя.

Второкласникът Самуил Петров от ОУ “Петко Войвода” в кв. “Галата”  рецитира стихотворението “Завет”. Церемонията завърши с тържествен марш под звуците на духовия оркестър на ВМС.

Сред официалните лица бяха  председателят на Тракийското дружество „Капитан Петко войвода“ Румяна Вълчева, кметът на Варна Благомир Коцев, зам.-областният управител Изабела Иванова, командирът на ВМС на България контраадмирал Кирил Михайлов, районни кметове и др. Събитието уважиха и много ученици от училището в кв. “Галата”.

Организатори са тракийското дружество “Капитан Петко Войвода”, ВМС, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюзът на ветераните от войните.

1 3
4 10
7 19
11  

18

23 24