Варна привлече над 1 милион туристи за 9 месеца

DSC_5397Повече от 1 милион туристи са избрали Варна и региона за своята почивка от началото на годината до края на активния летен сезон. Приходите от техните нощувки за първите 7 месеца на годината надхвърлят 235 млн. лв., което е ръст от 23% в сравнение със същия период на миналата година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на IX Черноморски туристически форум.

На събитието присъстваха кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, председателят на ОбС на Тодор Балабанов, представители на туристическия бранш, на посолства и др.
“Благодаря на кмета Иван Портних и на областния управител, с които работим чудесно за развитие на дестинация Варна”, каза министър Ангелкова.
“Варна има потенциал да бъде дестинация 4 сезона и се радвам, че това е обща наша кауза – на местната, на държавната власт и на бранша!”, каза кметът. Той припомни, че тази година сезонът в морската столица бе удължен чрез международната ветроходна регата Тол шипс, която привлече хиляди посетители в града в началото на октомври. Все още продължава и сезонът за Морска гара, на която акостират пасажерски кораби.