Варна работи по проекти за над 380 млн. лв.

6По проекти за над 380 млн. лева работи Варна от началото на мандата на кабинета „Борисов 3“. Голяма част от тези средства, осигурени от бюджета и по оперативни програми, се влагат в обновяване на пътната и ВиК инфраструктура. Обобщението направи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който беше на посещение във Варна. Министърът, кметът Иван Портних и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов провериха напредъка на ремонтните и строителните дейности на ключови инфраструктурни обекти в града.

Днес стана ясно, че ремонт на Аспарухов мост ще има, но той ще стартира в средата на април. Ще се изчака първо отварянето на бул. „Приморски“, за да няма допълнителни тапи. Кърпенето на дупките по моста ще започне следващата седмица и ще продължи десетина дни.4

В момента по пътищата във Варна се извършват строителни дейности за над 150 млн. лева. Една част от тях са в „Аспарухово“, където ремонтите по основните булеварди текат с пълна пара. През есента ще стартира и реновирането на бул. „Народни будители“. В квартала през последните две години са инвестирани 65 млн. лева, като в тази сума не влиза рехабилитацията на Аспарухов мост. Другата новина е, че до дни се очаква да бъде подписан договорът за изграждане на рибарското пристанище „Карантираната“. А до 1 май трябва да приключи подмяната на водопровода в „Аспарухово“.

Министърът изрази задоволство от темповете, с които се работи по новия бул. „Левски“. Свършената работа до момента е изключително обнадеждаваща за завършване на булеварда в поставения срок – 15 август.

1   2

5   10

7   15

14   12

16   11