Връчиха награди “Варна” за постижения в културата, образованието и науката

62Общо 33 личности и колективи с постижения в областта на културата, науката и образованието бяха отличени с награда „Варна“ тази година. Престижните отличия бяха връчени на тържествена церемония в препълнената зала „Пленарна“ от кмета на Варна Благомир Коцев и председателя на Общинския съвет Христо Димитров.

Номинациите тази година бяха одобрени с пълно единодушие от местния парламент. Носителят на голямата награда „Варна“ за ярки постижения в областта на културата е Димитър Трайчев. Варненският художник и дизайнер е отличен за цялостното му творчество и безспорния му принос за установяване на високи художествени стандарти във визуалната култура на Варна.

21 личности и колективи получиха отличието в системата на науката и образованието. В сферата на културата бяха раздадени 12 приза.

„Няма по-голямо удовлетворение от това в навечерието на най-светлия български празник – 24 май, да връча престижните отличия на личности като Вас. На талантливи, успели, високообразовани хора, които сте нашето бъдеще и нашата надежда“, заяви в приветствието си председателят Христо Димитров. Той пожела на всички отличени здраве, вдъхновение, признание за изключителния им принос в развитието на образованието, науката и културата на нашия град.

Кметът Благомир Коцев също поздрави тазгодишните носители на награда „Варна“. „Варна е богат град, но истинското богатство са хората, техните таланти, които ние заедно трябва да развиваме и мотивираме. Благодаря, че сте направили Варна своя кауза и че сте се отдали на нея“, каза кметът Коцев.

1

8
9 12
13 14
15 16
17 20
23 24
26 27
29 30
33 31
34 35
36 38
39 41
43 51
54 55
61 63