„Nightwish” ще забият на „Варна мега рок” това лято

DSC_6192Музикантите от финландската банда „Nightwish” ще бъдат топизпълнителите на първото издание на „Варна мега рок”. Другата голяма звезда на фестивала ще е легендарният Глен Хюз, който ще изпълнява само парчета на Deep Purple. Това обяви организаторът на събитието Цонко Цонев на съвместна пресконференция с кмета Иван Портних, на която присъства и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

Рокфестът ще се състои на 18 и 19 август в откритата зона за отдих на пристанището. Участие ще вземат общо осем групи, четири от които са  български. Това са „Кросфайър“, „Кикимора“, „Бандида“ и „Конкурент“. Имената на останалите участници ще бъдат обявени до две седмици.

„Градът ни има нужда от такъв фестивал, който, вярвам, ще се превърне в традиция. Рокфестът не само ще привлече фенове от цял свят, но ще утвърди имиджа на Варна като фестивален град“, каза кметът Иван Портних.

Община Варна ще е съорганизатор на рок събитието, но няма да има никакво финансово участие. Ангажиментът й ще е да осигурява логистична подкрепа.

Продажбата на билети стартира в 24:00 часа утре – 14 февруари, и в продължение на две седмици те ще са на преференциална цена от 70 лева. След това ще се продават по 90 лв., а след  18 юли  – по 120 лв. Тази цена е пакетна за двата дни, като засега не се предвиждат билети само за една фестивална вечер. За деца до 12 години концертите ще са безплатни.