Откриха новата сграда на Карин дом

B_15Новият терапевтичен и образователен комплекс на Карин дом днес официално отвори врати във Варна. Модерният център ще продължи мисията да предоставя услуги за деца със специални нужди и техните семейства, които да подпомагат тяхното успешно приобщаване, но вече в много по-удобни условия.

Лентата прерязаха кметът на Варна Иван Портних, настоящият и предходният директор на Карин дом Борислава Черкезова и Мая Донева, изпълнителят на обекта Христо Димитров, дарители, архитекти, родители и деца. Председателят на местния парламент Тодор Балабанов и общински съветници също уважиха събитието.

„Днес е специален ден за Карин дом и за Варна. Сбъдната бе дългогодишна мечта – изграден бе прекрасен нов дом за децата със специални нужди“, посочи Тодор Балабанов и пожела в него да има безброй хубави емоции и усмихнати деца.

Новият терапевтичен център е изграден върху имот с площ от 2450м2, намиращ се в широкия център на Варна – между улиците “Дойран” и “Кирил Шиваров”. Теренът беше дарен на Карин дом от Община Варна, а решението беше взето с пълно единодушие от Общинския съвет през януари 2019 г.

B_10 B_7
B_5 B_12
B_23 B_20
B_21 B_16