Общинският съвет почете Деня на будителите

DSC01486На 1 ноември отбелязваме Деня на народните будители. В този ден се отдава почит на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията.

Традиционно празникът беше отбелязан и във Варна с полагане на венци и цветя пред паметника на отец Паисий в Морската градина. Заради усложнената епидемична обстановка общоградско честване не беше организирано, но представители на различни институции и организации и граждани почетоха паметта на будителите.

В знак на признателност цветя пред монумента на Паисий положиха председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов и двама негови заместници – Христо Атанасов и Генадий Атанасов.

Празникът продължава с фолклорен концерт, който ще започне в   18   ч.  в   Градската   художествена   галерия   „Борис   Георгиев”. В него ще участват Теодосий Спасов, както и оркестърът   за народна   музика   при   фолклорен   ансамбъл   „Варна”,  със   солисти   – младите изпълнители Донко Марков и Пресиана Леонидова. Входът за проявата е свободен до запълване на капацитета на залата, като за посетителите се изисква наличие на зелен сертификат, съгласно заповедта на Министерство на здравеопазването.

DSC01424   DSC01440

DSC01454   DSC01461