Общинският съвет решава за мерките в помощ на жителите и бизнеса във Варна

4На Велики четвъртък Общинският съвет във Варна се събира на извънредно заседание, за  да приеме първи пакет от мерки в подкрепа на жителите и бизнеса в града. Заради наложените рестрикции с цел предотвратяване разпространението на COVID-19 достъп до зала „Пленарна“ на Община Варна  ще имат само съветниците и служители от общинската администрация. Сесията, която е с начален час 10:30, ще бъде предавана пряко по телевизия „Черно море“.

Заседанието ще премине при спазване на всички противоепидемични мерки. Залата ще бъде дезинфекцирана и ще се осигури необходимата дистанция между общинските съветници, съгласно указанията на Регионалната здравна инспекция.

Освен пакета от мерки, предложени от кмета Портних, Общинският съвет ще гласува еднократни социални помощи. В дневния ред фигурира и отпускането на финансови средства за лечение на варненци и за инвитро процедури на двойки с репродуктивни проблеми.

Местният парламент предстои също да утвърди икономическата рамка за 2020 г. за „Градски транспорт“, чиито приходи са намалели драстично от началото на извънредното положение. Съветниците ще решат също дали да одобрят отсрочване на задължения на „Двореца на културата и спорта“ и на “Златни пясъци” АД, за да може дружествата да кандидатстват по обявената от правителството схема “60/40”.