Общинският съвет ще гласува номинациите за почетни граждани и за награда „Варна“

Общинският съвет се събира на извънредно заседание, на което ще бъдат разгледани тазгодишните номинации за почетни граждани и за награда „Варна“. Началото на седмото заседание от началото на мандата е в 10:00 часа в зала „Пленарна“ и ще бъде излъчвано онлайн през сайта на местния парламент.

Четирима личности са предложени за удостояване със званието „Почетен гражданин на Варна”. Това са: бившият ректор на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна проф. д-р Красимир Иванов, актьорът и директор на Народния театър „Иван Вазов” Мариус Донкин, доайенът на варненското плуване Надежда Парушева и журналистът Николай Увалиев.

Общинските съветници ще гласуват и номинациите за награда „Варна“, които тази година заради пандемията от коронавирус бяха отложени за празника на града. За ярки постижения в областта на културата номинациите са общо осем. Двама ученици, един учител и три колектива са предложени за награда “Варна” в областта на предучилищното и училищното образование. В сферата на науката и висшето образование са номинирани шест личности и колективи.