Първият звънец удари за близо 30 000 ученици във Варна

DSC08327С много усмивки, вълнение и цветя започна новата учебна 2020/2021 година във Варна. Училищния праг прекрачиха близо 30 000 деца и младежи, като над 2 750 от тях влизат в класните стаи за първи път.

Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов присъства на откриването на учебната година в Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи. Това е ново училище, в което по профилираните предмети учениците ще бъдат обучавани от преподаватели от Техническия университет и от Икономическия университет в града,  а за част от изучаваните дисциплини на разположение ще бъдат предоставени и учебните лаборатории на висшите училища.

Членове на Общинския съвет също бяха гости на тържествата в различни варненски училища.

„Този 15-ти септември е още по-вълнуващ. Училищните дворове се изпълниха с радост след принудителна ваканция. След дългата раздяла в класните стаи отново ще се срещнат приятелствата, игрите, училищните емоции, мечтите“, се посочва в поздравителния адрес на Тодор Балабанов по повод началото на учебната година.1

„На този ден имаме основание за оптимизъм, защото варненските училища показаха, че могат да бъдат гъвкави, да намират решения на необичайни казуси, да прилагат нови модели на обучение. Сигурен съм, че и през тази учебна година ще осигурят спокойна и безопасна среда за децата и ще докажат, че образованието във Варна е на много високо ниво“, се казва още в поздравлението на председателя на ОбС-Варна.

На учениците той пожела да учат усърдно. „В днешните предизвикателства се уверихме колко важни са образованието и знанието. Те са ключът към просперитета – и личния, и този на обществото ни. Затова учете, за да бъдете свободни, успешни, достойни хора“, посочва Балабанов.

Той благодари на учителите, които в безпрецедентната ситуация, породена от COVID-19, проявиха отговорност, новаторство и най-вече силен дух в името на децата на Варна. „Желая Ви здраве и сили и през новата учебна година. Уверен съм, че ще продължите да влагате в работата си сърце и душа и ще имате много поводи за радости“, се казва още в поздравлението.

2 3
9 7
DSC08367 6
DSC08407 DSC08382
DSC08430 DSC08441
DSC08326 DSC08322