Тодор Балабанов посети обновената Варненска търговска гимназия

DSC08681Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов посети обновената Варненска търговска гимназия „Г.С.Раковски“. Заедно с министъра на образованието Красимир Вълчев и кмета Иван Портних той разгледа училището, придобило изцяло нов облик. На събитието присъстваха също директорът на дирекция “Образование и младежки дейности” Лилия Христова и началникът на Регионалния инспекторат по образование в морската столица Венцеслава Генова.

В модернизацията са вложени над 1,3 млн. лева, осигурени основно от Оперативна програма „Региони в растеж“. Община Варна и Общинският съвет също помогнаха със средства за реконструкция на дворното пространство.DSC08706

„Извършен е основен ремонт на покрива, на сградите на учебния корпус и на физкултурния салон. Изградени са нови санитарни помещения, напълно обновени са отоплителна система, електроинсталация и ВиК“, разкри директорът на учебното заведение Жечка Георгиева. Тя допълни, че вече има условия за достъп на хора с увреждания на първия етаж. Направена и е фасадна реставрация на сградата, която е част от групов паметник на културата. Другата промяна е, че построената през 1888 г. чешма в двора на училището вече работи. От 30 години по нея не е текло вода.

Тодор Балабанов присъства и на откриването на обновеното студентско общежитие блок № 2 на Икономически университет – Варна.

DSC08756   DSC08765

DSC08805   DSC08792

DSC08842   DSC08859