Тодор Балабанов уважи откриването на академичната година в МУ-Варна

22Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов уважи откриването на новата 2022/2023 учебна година в Медицински университет – Варна. Церемонията се състоя в двора на УМБАЛ „Света Марина”. Тази година прага на университета прекрачиха повече от 1500 първокурсници, от които 20 военни лекари и 387 чужденци от 50 държави.

„Днес ставате студенти в един от най-динамично развиващите се и модерни университети в България. Имате шанса да се учите от най-добрите преподаватели – вземете от тях всичко, което могат да Ви дадат – мъдрост, знание и опит. Ще имате достъп и до най-модерните технологии и медицинска апаратура. Уверявам Ви, че започвайки своя професионален път оттук, вие вече сте направили сигурен залог за успех“, заяви по време на откриването ректорът на университета проф. д-р Валентин Игнатов.  По думите му не е случаен фактът, че всяка година интересът към МУ-Варна и броят на кандидат-студентите непрекъснато расте. „Нашият университет е доказан лидер, на първо място сред медицинските висши училища в България. Вече 60 години МУ-Варна е символ на престиж и следване на академичните традиции“, изтъкна проф. Игнатов.

Сред гостите на церемонията бяха кметът Иван Портних, контраадмирал Кирил Михайлов – командир на Военноморските сили, районни кметове, ректори и представители на университети, директори на болници и почетни консули.

1 7
9 11
12 14
13 17
18 26