1,3 млн. лева е общинският бюджет за спорт във Варна през тази година

MD_23_011,3 млн. лв. ще е общинският бюджет за спорт през 2018 година. Той е с 50 хил. лева повече спрямо предходната година.  Финансовата рамка беше одобрена от съветниците постоянната комисия “Младежки дейности и спорт”.

Фокусът на общината през тази година отново ще бъде върху ученическия спорт. В програмата са заложени много събития за подрастващите и има леко завишение на средствата за тази цел, съобщи по време на заседанието Кристиян Димитров, директор на дирекция „Спорт“ при Община Варна. През 2018 г. общината ще подпомогне финансово и талантливи деца с високи спортни постижения.

Другата новост е, че треньори от спортните клубове в града ще влязат в часовете по физическо възпитание и ще имат съвместни занятия с учителите. С реализацията на тази програма учениците във Варна ще бъдат привлечени към спорта, а треньорите ще имат възможността да набавят деца за клубовете.

Интерес към програмата, която е пилотна за Варна, вече са проявили 15 варненски клуба. В началото занятията ще бъдат по едни от най-масовите и популярни спортове – футбол, волейбол, баскетбол, хандбал, лека атлетика, тенис на маса.