Център за иновативно обучение бе открит в ОУ „Петко Славейков“ във Варна

6

Център за иновативно обучение „Училище за мечтатели“ бе открит в ОУ „Петко Славейков“ във Варна. Определен като училище на бъдещето, той вече е част от настоящето на децата, които се обучават в модерното училищно пространство.

На тържеството присъстваха кметът Иван Портних, министърът за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, народните представители Таня Петрова и Емилия Милкова. Сред гостите бяха също председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов и Славчо Славов, който оглавява ПК „Наука и образование“ към местния парламент.

Проектът е на стойност 320 000 лв., от които 150 000 лв са осигурени от Фондация “Америка за България”, а останалите – от бюджета на училището и от училищната общност чрез организирани базари, в които активно са участвали деца и родители.DSC_7511

Шест класни стаи в училището са превърнати в приказни „домове” и оборудвани с интерактивни дъски, сензорни екрани, модерни лаптопи за учителите, мултимедийни проектори и озвучителна система. Учениците ще разполагат с 36 таблета и очила за виртуална реалност.

Коридорът е преобразен в улица, на която има доброволчески център, кът за събиране на хартия, театър и библиотека, галерия за изработени от децата предмети и рисунки.

Цялостният вътрешен дизайн е дело на арх. Десислава Христова, а графичният дизайн е изработен от художничката Николинка Димитрова .

7

1

4

5

3