Честит първи учебен ден!

17С празнично настроение, усмивки и много цветя бе открита новата учебна година в училищата във Варна. Училищния праг прекрачиха над 35 000 ученици, като 3234 от тях за първи път влязоха в класните стаи.

Членове на Общинския съвет присъстваха на откриването в някои от училищата във Варна. Председателят Тодор Балабанов бе гост на празника в СУ „Любен Каравелов“ в кв. „Аспарухово“ и ОУ „Антон Страшимиров“ в кв. „Младост“. Тържествата в тези две училища уважиха също кметът Иван Портних и директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна Лилия Христова.

„Първият училищен звънец поставя началото не само на новата учебна година, но и на нови хоризонти, приключения, приятелства, весели дни. От училището тръгва най-ценният път на знанието и духовното израстване. 15

На всички малки и големи ученици желая богата на емоции учебна година. Бъдете здрави, мислещи, с широко отворени очи към света около вас!

Честит първи учебен ден и на всички учители, които не просто предавате знания, а правите от децата ни човеци. Учите ги да са толерантни и отговорни личности, да бъдат достойни граждани на Варна и България.

Успешна учебна година и на добър час!“, се казва в поздравление на председателя Тодор Балабанов по повод старта на учебната година.

18   3

12   5

14   9

11   16

7   1

6   8