Първата по рода си закрита спортна площадка отвори врати във Варна

P1100830Първата по рода си закрита спортна площадка отвори врати във Варна в навечерието на новата учебна година. Модерното съоръжение е разположено в двора на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ и Основно училище „Захари Стоянов“ и ще се ползва от около 2 000 варненски деца. Площадката бе открита от кмета на Варна Иван Портних и директорите на двете учебни заведения, а събитието уважи и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

Съоръжението на стойност 220 000 лева е с площ 411 кв. м и с височина около 5,5 метра. То дава възможност за тренировки по няколко вида спорт от децата на двете учебни заведения, които досега използваха общ физкултурен салон. Закритата площадка може да се използва не само за спортни цели, но и за по-мащабни прояви.

Към параметрите на новата база вече има интерес от кметове на други градове, които искат да изградят подобни площадки. „Ако във времето проектът се окаже успешен, той ще бъде възпроизведен не само в града, но и национален мащаб“, изтъкна кметът Иван Портних. 4

Той разкри, че активно се работи по решаването на въпроса с новата сграда на Математическата гимназия. „Напреднали сме в разговорите с Министерство на образованието и се надявам съвсем скоро да имаме положително становище по тази толкова важна тема“, каза кметът.

На днешното събитие присъстваха още Христо Иванов – зам.-кмет на Община Варна, районният кмет Петя Продаванова, Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“, учители, ученици.

P1100798   P1100785

P1100782   1

P1100843   2