Д-р Лидия Маринова с приз от Националния алианс за социална отговорност

Dr_MarinovaД-р Лидия Маринова – зам.-председател на Общинския съвет във Варна и председател на постоянната комисия „Социални дейности и жилищна политика”, беше отличена с награда за цялостен принос в развитието на социалната политика и услугите и на партньорството с неправителствения сектор в България. Призът на Националния алианс за социална отговорност й бе връчен от заместник-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова.

Д-р Маринова получи високото признание по време на провелия се в курорта „Златни пясъци” международен форум на организацията. Със събитието НАСО отбеляза и 10 от създаването си.

Отличието, с което бе удостоена д-р Лидия Маринова, е оценка за работата й през годините в социалната сфера, включително и като зам.-председател на социалната комисия към Националното сдружение на общините в Република България и член на консултативния съвет на УНИЦЕФ за ранна интервенция при деца с увреждания.

„За мен е огромна чест да получа тази награда. Смятам, че тя е голямо признание за усилията, които полагаме с колегите в подкрепа на хората в нужда. Ние ще продължим да бъдем конструктивен партньор и да участваме активно в различни инициативи със социална насоченост и обществена значимост“, каза д-р Маринова. Тя благодари на НАСО за традиционно добрите отношения с Община Варна, която получи награда за активни социално отговорни политики и цялостен принос за социалното развитие на България.