Детска кухня във Варна временно да затвори врати, решиха съветниците от ПК “Собственост и стопанство”

nova_kuhnq2Обядът за децата, ползващи услугите на общинската детска кухня във Варна, временно ще се приготвя в две кухни майки. Третата ще преустанови за известен период дейността си заради предстоящ ремонт на СУ „П.К.Яворов“, в което е настанена кухнята.

Общинските съветници от ПК „Собственост и стопанство“ дадоха на заседание съгласието си да се прекрати договорът между Община Варна и общинското предприятие „Комплекс за детско хранене“, на базата на който кухнята ползваше училищните помещения. Окончателното решение трябва да бъде взето на общинска сесия.

Училището е едно от десетте обекта, включени в проекта „Модернизация на образователната инфраструктура“. Общата стойност на проекта е над 16,3 млн. лева, а продължителността му е 30 месеца – до 19.06.2019 г.

Кухнята в СУ „П.К. Яворов“ осигурява обяд за децата в ж.к. „Владислав Варненчик“, „Възраждане“, „Младост“ и с. Тополи. От общинското предприятие „Комплекс за детско хранене“ уверяват, че ще създадат необходимата организация, за да няма проблеми в доставянето на храна по разливочните пунктове в тези райони.

В трите кухни майки се приготвя обяд за околоо 2 500 малчугани. Варна е единственият град, в който услугата се предлага и през уикенда.