Двадесет и осмото заседание на Общински съвет – Варна започва в 9:00 часа в зала „Пленарна”

obshtinaДвадесет и осмото заседание на Общински съвет – Варна започва в 9:00 часа в зала „Пленарна”. В предварителния дневен ред са включени 16 точки.

Една от тях е приемане на новата система от правила за електронен прием в първи клас в училищата на територията на община Варна. Основният критерий остава близостта на дома на първолака до училището.

Промяната в организационно-управленската структура на „Общински паркинги и синя зона“ също фигурира в дневния ред на сесията. Съветниците ще решат дали да увеличат щата на общинското предприятие заради предстоящото въвеждане на Синята зона.

На гласуване ще бъде подложен и ПУП-ПРЗ на имоти, отредени за разширение на гробищния парк и улична регулация в кв. „Галата“. Предвижда се към досегашното гробище, чийто капацитет е запълнен на 99%, да бъдат прибавени нови 4 дка, бивши военни терени.

Одобрението на  Общинския съвет трябва да получи и новият управител на ДКЦ „Чайка“. Д-р Румен Димов бе определен на първо място в конкурса за шеф на лечебното заведение.

Съветниците ще решат също какви средства да бъдат отпуснати за еднократни помощи за лечение на варненци и за инвитро процедури на двойки с репрoдуктивни проблеми.