Избраха проф. Христина Групчева за временен управител на Очна болница

10Проф. д-р Христина Групчева ще изпълнява временно длъжността управител на Специализирана болница по очни болести за активно лечение във Варна, реши Общинският съвет на извънредно заседание.

До избора на проф. Групчева се стигна, след като д-р Руслан Тошев се оттегли от поста. Дългогодишният управител депозира оставката си миналата седмица заради възникналото напрежение в лечебното заведение. 9

Проф. Групчева е заместник-ректор и ръководител на Катедрата по очни болести и зрителни науки на Медицинския университет във Варна. Досега тя бе заместник на д-р Тошев. Има над 20 г. стаж в Очна болница и е изпълнявала много ръководни длъжности. Проф. Групчева ще бъде начело на лечебното заведение до провеждането на конкурс за нов управител.

С голямо мнозинство общинските съветници гласуваха оставката на д-р Тошев. Те решиха също да освободят и контрольора на лечебното заведение Николай Недялков.

На днешната общинска сесия стана ясно също, че до една седмица предстои да бъде насрочено заседание на ПК „Здравеопазване“, на което ще стартира дебат за бъдещето на Очна болница.

6   5

8   7