Нова детска площадка бе открита във Варна

5Нова детска площадка, адаптирана за деца със специални образователни потребности, бе открита в детска градина „Бриз“ във Варна. Лентата прерязаха кметът Иван Портних, посланикът на САЩ Н. Пр. Ерик Рубин и директорът на детското заведение Лидия Кънчева. Гости на церемонията бяха също военният аташе полк. Шанън Джонсън, председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов и директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна Лилия Христова.

Обновяването е осъществено с финансовата подкрепа на посолството на САЩ, което инвестира общо 205 хил. долара в реновирането на две площадки за деца със специални образователни потребности. С част от средствата нов облик придобиха и площадките за игра в ДГ „Ален мак“ в кв. „Чайка“. В двете забавачници се обучават над 400 деца, от които 230 деца с хронични заболявания и специални нужди.10

“Ние сме днес тук, за да открием проект, който е ярък пример за това как нашите съвместни усилия могат да доведат до реална и дългосрочна промяна в живота на най-младите граждани на България”, каза посланик Ерик Рубин. По думите му тези два проекта са „резултат от съвместните усилия на силното българо-американско партньорство и на пламенната и упорита работа и всеотдайност на всички, които се обединиха, за да осъществят тези проекти“.

Кметът Иван Портних благодари на посолството на САЩ и лично на негово превъзходителство Ерик Рубин за реализацията на тази инициатива. „Тя се вписва по прекрасен начин в проекта на общината за обновяване на детските площадки в обхвата на целия град. През изминалите две години реновирахме 240 площадки в междублоковите пространства в града, а през тази година започваме обновяване на игровите съоръжения в детски градини и в ясли“, изтъкна кметът.

13   1

6   2

P1210114   9

12