Дискусия за бюджета на Варна се проведе в Икономическия университет

1DSC_0001Председателят на ПК „Финанси и бюджет“ към Общинския съвет Станислав Иванов се срещна със студенти от Икономическия университет във Варна. Тема на срещата, организирана от Научноизследователския институт към висшето училище, бе: “Бюджетът на Община Варна 2017 – местната власт в услуга на гражданите.”

Пред бъдещите икономисти Иванов представи процедурата по приемане на най-важния финансов документ, целите в управлението на града през годината, факторите на въздействие и др. Последва дискусия, в която се включиха студенти, преподаватели и административни представители.

При откриването на форума проф. Зоя Младенова, директор на Института, посочи, че един от новите приоритети на научноизследователската дейност на университета е регионална икономика и политика. За целта Институтът ще се стреми да поддържа тесни контакти с местната власт.

На обсъждането присъстваха още зам.-ректорът по научноизследователската дейност в ИУ-Варна проф. д-р Веселин Хаджиев, главният счетоводител Анета Великова, студенти, докторанти и представители на академичния състав на университета.

1DSC_0003

1DSC_0004