Общинският съвет се събира за 32-ри път от началото на мандата

Obshtina_Varna_sivoТридесет и второто заседание на Общински съвет – Варна започва в 9:00 часа в зала „Пленарна” на Общината. В предварителния дневен ред са включени 18 точки.

Съветниците ще решат дали да одобрят предложението на кмета Иван Портних 15 август – празник на Варна и Успение на Пресвета Богородица, отново да бъде почивен ден за варненци.

Сред точките в дневния ред е приемане на актуализирана план-сметка „Чистота“ за 2018 г. Макрорамката ще бъде завишена с 2,3 млн. лева, като с 1,2 млн. лева повече ще разполага общината за почистване на булеварди, улици и други места за обществено ползване.

Друг финансов въпрос, който местните депутати ще обсъдят, е предложението за отпускане на средства от общинския бюджет за ремонтни дейности на храм „Свети цар Борис Михаил“ и джамията в кв. „Аспарухово“. Предвижда се ремонт и на СК „Локомотив“, като на днешното заседание Общинският съвет ще реши дали да одобри предложените инвестиции в комплекса.

Съветниците ще трябва да дадат своя вот и за изработването на ПУП-ПРЗ на СО „Боровец – север“. Строителната забрана в „Зеленика“ и отпадането й за част от територията на селищното образувание също ще бъдат сред темите на днешното заседание.

В дневния ред фигурират и зарядните станции за електроавтомобили, които ще влязат в новата „синя зона“ на Варна. Съветниците ще решат дали да се предостави право на безвъзмездно поставяне на станции върху общински имоти в полза на ОП „Общински паркинги и синя зона“.

Отпускането на еднократни помощи на социално слаби варненци и на хора със здравословни и репродуктивни проблеми също ще бъде подложено на гласуване на сесията на Общинския съвет.

Заради обемния дневен ред се предвижда 32-то заседание на местния парламент да продължи и утре – 29 юни 2018 г.