Спортен комплекс „Локомотив“ ще бъде ремонтиран

FB_2Спортен комплекс „Локомотив“ във Варна предстои да бъде ремонтиран. За целта общината ще отпусне близо 74 хил. лева за ремонтни дейности и други 36 хил. лева за покупка на контейнери от неръждаема конструкция с предназначение за битово-санитарни помещения.

Съветниците от ПК „Финанси и бюджет“ одобриха предстоящите инвестиции в спортния комплекс. Всички членове бяха единодушни, че такъв ремонт е наложителен.

Предвижда се поставяне на нови седалки, подмяна на покритието на лекоатлетическата писта, ремонт на кулата на стадиона. Оградата на спортния комплекс също ще бъде освежена.

Ремонти предстоят още в храм „Свети цар Борис – Михаил“ и в джамията в район „Аспарухово“. Съветниците гласуваха 34 000 лв. за неотложни строително-монтажни работи, с които ще се предотвратят свлачищни процеси и проникване на влага в основите на църквата. Близо 4 900 лв. ще бъдат отпуснати от местната хазна за монтаж на олуци на част от покрива на джамията и отводняване на двора й.

На днешното си заседание членовете на комисията одобриха и текст на Анекс 1 към договор за обществен превоз на пътници, сключен през 2013 г., и упълномощиха кмета да го подпише. Съветниците приеха Икономическа рамка за 2018 г. за обществения транспорт в града, която определя възнаграждението за предоставяната услуга да бъде 1 112 000 лв. без ДДС, или 0.10 лв. без ДДА на километър. Взето бе решение средствата за възнаграждение по Икономическата рамка да се осигурят от дейност „Други дейности по транспорта, пътищата, пощите и далекосъобщенията“.

В края на заседанието членовете на комисията дадоха съгласието си услугата „ежедневно приготвяне и доставка на храна в общинските детски ясли, яслени групи към детски градини и детски кухни, както и на децата със специфичен хранителен режим“ да бъде възложена от ОП „Комплекс за детско хранене“ към „Ученическо и столово хранене“ ЕАД. Това се налага, за да не се прекъсне храненето на децата. Заради неколкократно спиране и обжалване на обществената поръчка, стартирала през август 2017 г., все още няма избран изпълнител, бе съобщено на заседанието.