Общинският съвет във Варна се събира на извънредно заседание

Obshtina_Varna_1Общинският съвет във Варна се събира на извънредно заседание, което ще започне в 10:30 часа в зала „Пленарна“. В проекта за дневен ред e включена една-единствена точка.

Общинските съветници ще разгледат предложения за решения от ПК „Култура и духовно развитие“ относно удостояване на граждани с почетни звания и отличия на Община Варна.

За почетен гражданин на Варна бяха номинирани девет личности от различни сфери на обществения живот, но нито едно предложение не беше одобрено на заседанието на комисията.

Членовете на ПК „Култура и духовно развитие“ решиха Атанас Друмев Пеев – уважаван краевед, родоизследовател и журналист, да получи почетен знак „За заслуги към Варна” – златен.

Гласувано бе с почетен знак „За заслуги към Варна” – сребърен, да бъдат удостоени Франциска Йорданова, читалищен секретар на НЧ „Христо Ботев 1928“, за приноса й в развитието на читалищното дело във Варна; Кирил Аспарухов – поет, журналист, шоумен и танцьор, който тази година става на 70 години; Петър Пасев – за цялостна дейност и принос в издигане авторитета на варненския спорт и по повод неговата 70-годишнина.