Споразумение за увеличение на заплатите в „Градски транспорт” бе подписано във Варна

viber_image_2024-03-01_10-11-16-799Споразумение за увеличение на заплатите в общинското дружество „Градски транспорт” бе подписано днес във Варна. Подписи под документа сложиха кметът Благомир Коцев, председателят на Общинския съвет Христо Димитров, изпълнителният директор на дружеството Николай Антонов и ръководството на КНСБ.

Според инж. Димитров актуализацията на възнагражденията е първата крачка към подобряване условията на труд и повишаване мотивацията на служителите. Той е на мнение, че професията водач в обществения транспорт на Варна трябва да бъде по-привлекателна за младите хора.

Подписаното споразумение предвижда от днес, 1 март, водачите да получат увеличение от 370 лв. върху основната си заплата, а всички останали служители в дружеството – 230 лв. Второто повишение на възнагражденията ще бъде от 1 септември. То включва още 10% върху вече увеличените заплати за всички работещи в дружеството.

Темата за възнагражденията стана предмет на дискусии през последния месец в зала „Пленарна“. На комисия по транспорт беше съобщено, че са заложени 3 млн. лева за повишение на заплатите. По-късно финансовата комисия увеличи средствата с 1,4 млн. лева. С тях бюджетът за възнаграждения в „Градски транспорт“ ЕАД за 2024 г. възлиза на общо 29,2 млн. лева.

снимка: Пресцентър – Община Варна