Кметът и председателят на Общинския съвет инспектираха ремонта на ул. “Мара Тасева”

DSC_3911Ремонтът на ул. „Мара Тасева“ в район „Аспарухово“ тече с пълна сила. Кметът Иван Портних и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов направиха оглед на строителните дейности, които предвиждат реконструкция и разширение на трасето в обхвата от бул. „Първи май” до бул. „Народни будители”.

Проектът на стойност 6,3 млн. лева е част от обновяването на градската среда във Варна. Той предвижда удвояване на пътното платно, строителство на ново кръгово кръстовище и велоалеи, изграждане на първата пешеходна пасарелка в града. В рамките на проекта ще бъде извършено и благоустрояване на пространството от кметството до Аспаруховия парк, включващо изграждане на спортни съоръжения, детски площадки, зони за отдих и зелени площи.DSC_3743

Това е първият пътен инфраструктурен обект от инвестиционната програма на Община Варна по Оперативна програма „Региони в растеж“. 4,8 млн. лева от средствата са осигурени по програмата, а останалите – около 1,5 млн. лева, са съфинансиране от общинската хазна.

След приключване на проекта „Аспарухово“ не само ще има нов път, който значително ще облекчи трафика в квартала, но ще придобие и европейска визия.

DSC_3942

DSC_3930

DSC_3952