Варненци потърсиха съдействие от председателя на Общинския съвет в приемния му ден

5Майки на деца с аутизъм, жители на Руските блокове в кв. „Аспарухово“ и родители на ученици от театрална школа към Общинския детски комплекс бяха част от хората, които посетиха председателя на местния парламент във Варна Христо Димитров по време на приемния му ден.

Майките поискаха съдействие за осигуряване на сграда за изграждане на дневен център за аутисти над 18-годишна възраст. Във Варна липсва такъв център, а вече порасналите деца имат нужда от занимания и придобиване на умения за самостоятелно справяне. От кметската администрация майките са получили отговор, че има подходящо помещение на ул. „Петко Стайнов“  №7, но за да може да го ползват, е необходимо и съгласието на местния парламент.

Родители на деца и ученици, посещаващи театрална школа „Глобус“ към Общинския детски комплекс, информираха председателя, че се предвижда нейното закриване. Те настояват да знаят какви са мотивите за предприемането на тази стъпка. „Над 60 души се включиха в подписката, с която искаме да изразим желанието си школата да продължи своята дейност  занапред“, допълниха родителите.2

Жители на Руските блокове в кв. „Аспарухово“ изразиха недоволството си от това, че сградите не са били одобрени по програмата за саниране. Те споделиха, че една от спънките е бил документ, който нямало как да набавят, и потърсиха съдействие от председателя, за да може блоковете на последващ етап да бъдат санирани.

Пред инж. Христо Димитров беше поставен също въпрос за неизпълнение на проект за благоустрояване на ул. „Васил Петлешков“. В проектното предложение е заложено изграждането на паркинг, което така и не е изпълнено.

Жител на ул. „Неофит Бозвели“ поиска промяна на схемата за паркиране в Зелена зона. Той сподели, че след разчертаване на пътното платно във връзка с предстоящото въвеждане на платената зона изключително трудно паркира и изкарва автомобила си от гараж в съседство.

Инж.  Христо Димитров приема граждани всеки трети четвъртък на месеца. Желаещите да се срещнат с председателя на ОбС-Варна  могат да се записват на тел: 052/820 028 или по имейл: hdimitrov@varna.bg. Записването за следващия приемен ден ще започне в началото на юни.

1   3

4  6