Решения на ПК „Собственост и стопанство“

DSC02739Членовете на ПК „Собственост и стопанство“ дадоха своето съгласието за продължаване срока на пет договора за безвъзмездно право на ползване на имоти общинска собственост. Единият от тях е в полза на Дирекция „Здравеопазване“ за дейността на здравните медиатори в район „Аспарухово“.  Вторият имот, който представлява офис, се дава за срок от пет години на Областния експерт на Министерството на младежта и спорта.

Съветниците дадоха положително становище и за терен с площ от 240 кв. м. за целите на проект на държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, който е част от контрола на корабния трафик. Там ще бъдат поставени радио и навигационни съоръжения, свързани с безопасността на корабоплаването на Варненския залив, Пристанище Варна-Изток, Канали 1 и 2, „Фериботно пристанище“ и Пристанище Варна-Запад.

Пак поради изтичащи договори общинското предприятие „ Комплекс за детско хранене“ получи 14 помещения за срок до 10 години. Имотите ще се ползват за складове, разливочни пунктове и детски кухни.   Гласувана беше и база в района на Приморски парк за товарните автомобили и техниката на ОП „Управление на проекти и озеленяване.“

С единодушие общинските съветници дадоха „зелена светлина“ за одобряване на застрахователи на три общински дружества.

Решенията на комисията ще влязат в сила след гласуването им на заседание на Общински съвет – Варна.