Делегация от Гданск се срещна с председателя на ОбС Тодор Балабанов

DSC04948Делегация от град Гданск, Република Полша, се срещна днес с председателя на ОбС Тодор Балабанов. Гостите бяха водени от Премислав Малак – съветник от Общински съвет на гр. Гданск, Марек Зиманковси – кмет на община Пшивидз и Барбара Йозефович-ръководител на полското държавно училище “Адам Мицкевич” във Варна. Поводът за посещението им във града е юбилейната 25 годишнина на училището.

По време на разговорите председателят запозна гостите си със структурата и работата на местния парламент и комисиите към него.  Обсъдени бяха и възможностите за по-активно сътрудничество в сферата на търговията, образованието, културата. Председателят на Общинския съвет се съгласи, че има голям потенциал за надграждане на взаимоотношенията между двата града, които преди 20 години са имали активни разговори за двустранно партньорство. Той отправи и поздравления по повод юбилея на училището.

 „Убеден съм, че градът ни ще бъде ваш гостоприемен дом през следващите няколко дни “, обърна се към гостите Тодор Балабанов след като получи протоколен подарък графика с изображение на град Гданск.

DSC04956DSC04968 DSC04964

 DSC04933