Граждани поставиха обществени въпроси пред председателя на ОбС-Варна

2Въпроси с обществена значимост поставиха граждани по време на приемния ден на председателя на Общински съвет – Варна Христо Димитров.

За основен ремонт на главния път в местността Клисе баир настояват собственици и служители на фирми, които ежедневно преминават по пътния участък. По думите им в района непрекъснато се появяват нови производства и складове, а пътят става все по-опасен.

Да се подобри общественият транспорт до Боровец – юг и да се осигурят повече контейнери за смет в местността настоя друг варненец. Той сигнализира и за липсата на улично осветление в тази част на общината.

Поставен бе въпросът и за липсата на подробен устройствен план в района на ул. „Отец Паисий“. Собственици на имоти искат яснота и конкретни срокове относно евентуалното разширение на улицата.

Председателят на читалище „Ясна поляна“ поиска общински имот, в който институцията да развива дейността си.
5

Потърсено бе съдействие от инж. Димитров по казус, свързан с висок данък за имот в местността Франга дере – Кокарджа. По думите на собственика в имота няма ток и вода, няма и път, по който да се стигне до него.

Друг варненец се оплака от тормоза, на който е подложен заради арматурния двор  в съседство до неговия дом.

С председателя се срещна и варненка, която иска да купи общинско жилище.

Инж.  Христо Димитров приема граждани всеки трети четвъртък на месеца. Желаещите да се срещнат с председателя на ОбС-Варна  могат да се записват на тел: 052/820 028 или по имейл: hdimitrov@varna.bg. Записването за следващия приемен ден ще започне в началото на април.

 

4  1

3  6