Мащабни ремонти за 4 млн. лева стартират на три улици във Варна

11Мащабни ремонти на три натоварени улици стартираха днес във Варна. Основно ремонтирани ще бъдат улиците „Цар Борис III“, „Студентска“ и „Ана Феликсова“.

Символичния старт даде кметът Иван Портних в присъствието на председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов, зам.-кмета Христо Иванов, кмета на район „Приморски“ Петя Проданова.

Рехабилитацията на ул. „Цар Борис III” ще бъде направена от обръщача за автобусите до светофара в центъра на квартала. Това е вторият и окончателен етап на проекта. Той включва цялостна рехабилитация – подмяна на подземните комуникации, нова настилка, обновяване на бордюри и тротоари, на стойност 2,1 млн. лева. Ако атмосферните условия позволяват, ремонтните дейности трябва да приключат до Нова година. С реализацията на проекта основната пътна артерия на „Виница“ ще бъде изцяло обновена.

По време на церемонията кметът обяви, че същевременно се проектира и новият парк в квартала. Той ще бъде разположен на шестте декара, предоставени от държавата. 111

Първа копка днес бе направена и на ул. „Студентска“. Ремонтните дейности ще обхванат отсечката от ул. ул. „Мир“ до ул. „Дубровник“. Наред с пътната настилка ще бъдат подменени подземните комуникации, осветлението, тротоарите. „Това е важно, защото тук минава водопроводът за „Златни пясъци“. Сега ще реализираме първия етап, а догодина ще завършим обекта в цялост“, поясни Иван Портних и уточни, че инвестицията е в размер на 700 хил. лева. Плановете са ремонтът да приключи в рамките на 4 месеца.

За същото време се предвижда да бъде ремонтирана и цялата улица „Ана Феликсова“ – важна артерия за прилежащите микрорайони. Обектът е на стойност 1,25 млн. лева.

Това е само началото на строителния сезон във Варна. С усилени темпове тече ремонтът на ул. „Мара Тасева“ в кв. „Аспарухово“, а предстои цялостна рехабилитация и на още два булеварда в квартала – „Народни будители“ и „Първи май“. В ремонтната ни програма за зимния сезон са включени също: бул. „Приморски“; бул. „Цар Освободител“, в частта към Летния театър; бул. „Осми Приморски полк“ в посока Виница; съществуващата част на бул. „Васил Левски“; бул. „Съборни“; ул. „Г. Бенковски“.

„Това ще доведе до известни неудобства по отношение на трафика, но съм убеден, че след приключване на ремонтните дейности резултатите ще са добри“, каза кметът Иван Портних.

14   15

13   5

3   17

14   6