Нова детска площадка беше открита във Варна

7Нова детската площадка във Варна откри кметът Иван Портних в присъствието на председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов. На събитието присъстваха още зам.-кметът инж. Христо Иванов, кметът на район „Приморски“ Петя Проданова, инж. Петър Гърбузов, директор на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустройство“, и др.

Модерното съоръжение се намира на ул. „Подвис“ и се простира на площ от около 300 кв. м. Обособена е и зона за спорт с фитнес уреди на открито.

„Продължаваме с политиката за създаване на добри условия за игра и спорт на децата на Варна. След като изградихме 230 детски площадки в обхвата на целия град, тази година работим по изграждане на още 10 нови съоръжения за най-малките ни жители. Пет от тях вече са готови“, изтъкна кметът Иван Портних. 1

По думите му взети са сериозни мерки за поддръжката на детските площадки. Има специален екип, който се грижи за съоръженията и подменя счупените елементи. „Поставили сме площадки под наблюдение, за да се минимизират проявите на вандализъм. Използвам случая да призова съгражданите ни да се отнасят по-грижовно към съоръженията, на които играят нашите деца“, каза кметът.

Той добави, че почти е готов проектът за спортен комплекс в кв. „Владиславово“, а по другия голям проект за спортно съоръжение под ул. „Студентска“ активно се работи.

2   4

9   5