Връчиха награди “Варна” за 2018 г.

8На тържествена церемония в препълнената зала „Пленарна“ на общината бяха връчени 27 индивидуални и колективни награди „Варна” за ярки постижения в областта на културата, науката и образованието. По традиция тазгодишните носители на престижните отличия бяха наградени от кмета на града Иван Портних и от председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов.

„Връчването на награди “Варна“ съвпада с Българското председателство на Съвета на ЕС. Това е повод да покажем на Брюксел, че във Варна работят и се развиват отлични педагози, учени и творци. Обединена Европа има нужда от личности като Вас – с творчески заряд, с иновативно мислене, с визия за бъдещето“, изтъкна Тодор Балабанов и пожела на отличените да запазят устрема и будния си дух.3

Кметът посочи, че за първи път този приз се дава през далечната 1984 г. и вече над 3 десетилетия Община Варна отличава дейци на образованието и културата. „Поздравявам тазгодишните носители на приза, нека все така упорито и всеотдайно работят за града ни. Нека си пожелаем всяка година награда Варна да намира своите достойни притежатели. Защото Варна е богата с успели и талантливи хора!”, каза Иван Портних.

Церемонията уважиха заместник-кметове, общински съветници, директори на дирекции, ректори на университети, представители на администрацията, на ВМС, на различни институции. Свидетели на награждаването станаха също много граждани и приятели на отличените.

Носителите на награда „Варна“ за 2018 г. можете да видите ТУК

6   7

9   5

10   12

11   13

19   18

14   15

16  17

20   21